Kontakt

Mob. +381 63 538 238

Pošaljite nam zahtev za procenu!

Kontakt detalji:

Vaša poruka je uspešno poslata! Close this notice.

Travel insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Travel

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Car insurance Quote

Contact details:

Your car:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

Life insurance Quote

Level of protection: $

Contact details:

Have you used tobacco or nicotine products in the last 12 months?

Yes, I have No, I haven't
Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.

House insurance Quote

Your house:

Contact details:

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
5 година ago · by · Коментари су искључени на Svrha i smisao posredovanja u osiguranju

Svrha i smisao posredovanja u osiguranju

Posredovanje u osiguranju (insurance brokerage) je delatnost dovođenja u vezu osiguranika kao nosioca tražnje (ugovarača osiguranja odnosno reosiguranja) i društva za osiguranje/reosiguranje kao nosioca ponude usluge osiguranja radi pregovaranja o zaključenju ugovora o osiguranju odnosno reosiguranju, na pripremu za zaključenje ovih ugovora, kao i na pružanje pomoći pri izvršavanju prava iz tih ugovora, a naročito pri rešavanju odštetnih zahteva. Ovi poslovi obuhvataju poslove posredovanja u osiguranju i u reosiguranju.

Posrednik osiguranja (insurance broker) je osoba, koja posreduje pri sklapanju ugovora o osiguranju između osiguranika i osiguravača.

Posredovanje znači posao, čiji predmet je nastojanje da se osiguranik dovede u kontakt s osiguravajućim društvom, da bi s njim pregovarao o sklapanju ugovora o osiguranju. Posrednici u osiguranju su nezavisni (samostalni) od osiguravača i oni su „produžena ruka“ osiguranika (ugovarača osiguranja), jer moraju u prvom redu brinuti o njegovim interesima i pribaviti mu najprikladnije osiguranje. Savetuju ga o potrebnom pokriću rizika, uslovima osiguranja, premiji i predlažu najpovoljnijeg osiguravača.

Uloga Društva za posredovanje u osiguranju „El-Com“ d.o.o. ogleda se u tome da u pregovorima prilikom zaključivanja i obnove polise osiguranja između društava za osiguranje i vas kao osiguranika, vodimo računa da dobijete maksimalno pokriće uz što nižu premiju, odnosno da Vaši interesi u ovoj oblasti budu maksimalno sačuvani.

Činjenica je da veliki broj privrednih društava nema strčune ljude iz oblasti osiguranja koji bi u direktnim pregovorima sa društvima za osiguranje adekvaltno branili njihove interese. S tim u vezi, često se dešava da privredna društva (osiguranici) budu neadekvatno osigurani. „El-Com“ kao vaš posrednik, vrši detaljnu analizu opasnosti i određuje pokriće, a u situacijama kada se desi osigurani rizik (šteta) omogućava da u najkraćem roku ostvarite prava iz potpisanih polisa. Naglašavamo da se analizom postojećih osiguranih rizika i preciznim određivanjem istih, prilikom obnove polisa može izvršiti značajna ušteda sredstava, smanjenjem premije osiguranja.

Read more